Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содени питки с ким и ароматно масло

Содени питки с ким и ароматно масло

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Содени питки с ким и ароматно масло
Снимка: Храна за Душата
6 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страшно бързо се приготвят и са много вкусни - ето ви две причини още днес са изненадате семейството си с ароматни Содени питки с ким"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • ким - 2 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 30 г
  • За ароматното масло
  • масло - 100 г
  • сушени домати - 30 г
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 2 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното в дълбок съд, оформете кладенче и налейте топлото прясно мляко. Добавете щипка сол, чаена лъжичка сода за хляб и кима.

Сипете супена лъжица олио и започнете да замесвате до получаване на еластично и гладко тесто.

Оформете на топка и поставете в намазнен съд. Оставете тестото да почине за 10-15 минути, след което разделете на равни части и оформете на малки питки.

Подредете питките в тава, покрита с хартия за печене. Направете вдлъбнатинка с пръст върху всяка питка и поставете парченце масло.

Поръсете питките обилно с настърган кашкавал. Прехвърлете във фурната на 180°C и печете за 25-30 минути.

Поставете маслото в съд на котлона и оставете да се разтопи и запържи за кратко. Нарежете на ситно листата на пресния босилек, скилидките чесън и сушените домати.

Поставете всички съставки в купичка, разбъркайте и залейте содените питки с горещото масло.

Сервирайте содените питки с ким и ароматно масло топли, намазани с ароматното чесново масло с босилек и сушени домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: