Картофи с патешки бульон и месо

МариянаМариянаМастър Шеф7272616056
12/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо383
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • печени чушки - 1 бр. малка
  • олио - 5 с.л
  • патешко месо - 4 порции
  • бульон - 2 ч.ч. от сварено патешко месо
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - на вкус на прах
  • чубрица - 1 щипки ронена суха
  • картофи - 5 бр. бели
  • вода - за варене на патешкото месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме си 4 бр. порции предварително нарязани от патешко месо. В тенджерка слагаме вода и вътре прибавяме месото. Варим до готовност. Водата подправяме със сол 1 щипка.

Като се свари месото, го вадим в чиния на страна. Прецеждаме бульона с цедка в друг съд. От бульона си отделяме 2 ч.ч., който ще ни е нужен за приготвянето на нашето ястие.

Обелваме картофите и ги измиваме. Режим ги на две и после по ширина на не много тънки парчета. Получават се полумесеци. В тава с диаметър 27 см на дъното слагаме 2 с.л олио. Отгоре изсипваме картофите. Поръсваме със сол, ронена суха чубрица и черен пипер по 1 щипка. Прибавяме и чесън прах на вкус.

Нарязваме на много тънко чушката и слагаме и нея вътре. Разбъркваме всичко, за да си поеме от вкусовете. Върху картофите слагаме порциите сварено патешко месо. Отгоре поливаме с 3 с.л олио. Наливаме 2 ч.ч от патешкият бульон.

Слагаме да печем картофите с месо на 200 г до готовност, докато картофите омекнат и имат приятна коричка и месото също се опече.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар