Начин на приготвяне
Сваряваме си 4 бр. порции предварително нарязани от патешко месо. В тенджерка слагаме вода и вътре прибавяме месото. Варим до готовност. Водата подправяме със сол 1 щипка.
Като се свари месото, го вадим в чиния на страна. Прецеждаме бульона с цедка в друг съд. От бульона си отделяме 2 ч.ч., който ще ни е нужен за приготвянето на нашето ястие.
Обелваме картофите и ги измиваме. Режим ги на две и после по ширина на не много тънки парчета. Получават се полумесеци. В тава с диаметър 27 см на дъното слагаме 2 с.л олио. Отгоре изсипваме картофите. Поръсваме със сол, ронена суха чубрица и черен пипер по 1 щипка. Прибавяме и чесън прах на вкус.
Нарязваме на много тънко чушката и слагаме и нея вътре. Разбъркваме всичко, за да си поеме от вкусовете. Върху картофите слагаме порциите сварено патешко месо. Отгоре поливаме с 3 с.л олио. Наливаме 2 ч.ч от патешкият бульон.
Слагаме да печем картофите с месо на 200 г до готовност, докато картофите омекнат и имат приятна коричка и месото също се опече.
Да ви е сладко!