Тилапия с розов пипер и сос от бяло вино

13/04/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф7122329111
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме филетата тилапия и ги овкусяваме със сол и черен пипер.

Маринатата приготвяме, като смесим течните съставки и добавим към тях нарязания на шайби фенел.

Поставяме филетата в съда с маринатата и ги покриваме със стреч фолио.

Поставяме ги в хладилник за около 3 часа, за да се овкусят.

Приготвяме тава, постлана с хартия за печене. Подреждаме маринованата риба. В купа смесваме част маринатата, галетата, 2-3 резена от фенела, ситно нарязани, както и зеления лук.

Орехите блендираме на едри трохи и прибавяме към сместа. Нея разпределяме равномерно върху рибните филета.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 20 минути - не по-вече. Не включвайте вентилатор, защото струята сух въздух ще изсуши крехките филета.

В касерола разтопяваме маслото. Прибавяме брашното и разбъркваме непрекъснато, за да не се получат бучки. Постепенно прибавяме бялото вино и лимоновия сок. Не спираме да разбъркваме енергично, докато сместа е с желаната от нас консистенция. Отстраняваме от огъня и прибавяме предварително разбитите жълтъци и смляната мастикова смола.

Готови сме да поднесем запечените филета от тилапия в комбинация със соса от бяло вино и дъх на анасон.

Аранжираме печената тилапия със свежи стръкчета фенел.

Източник: http://naturabg.com/, с малки промениподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар