Постна баница с лапад по рецепта на баба

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2913967443
15/04/2019
"Постната баница ще я правим вече само по рецептата на баба, защото по-вкусна от нейната така и не опитахме"
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре лапада. Нарежете зеления лук, а магданоза и джоджена накълцайте на ситно.

Загрейте олиото или зехтина в подходящ съд и задушете лука, а след това добавете лапада, магданоза и джоджена. Овкусете със сол и черен пипер.

Успоредно с това измийте добре ориза и го сварете в леко подсолена вода.

След като всичко е готово, започнете с реденето на баницата. Намажете дъното на подходяща тава за печене с малко олио или зехтин. Поставете две кори за баница, а върху тях лапад и ориз и поръсете малко олио/зехтин.

Това се повтаря, докато корите за бaница свършат. Намажете баница с мазнина и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Печете до приятен златист загар /около 45 мин/.

Поднесете баницата с лапад, докато е още топла.

Забележка: Може да използвате и сухи подправки /магданоз и джоджен/, но с пресните баницата става по-вкусна и ароматна. Внимавайте да не прекалите с олиото / зехтина и баницата да стане прекалено мазна.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар