Начин на приготвяне
Измийте и почистете добре лапада. Нарежете зеления лук, а магданоза и джоджена накълцайте на ситно.
Загрейте олиото или зехтина в подходящ съд и задушете лука, а след това добавете лапада, магданоза и джоджена. Овкусете със сол и черен пипер.
Успоредно с това измийте добре ориза и го сварете в леко подсолена вода.
След като всичко е готово, започнете с реденето на баницата. Намажете дъното на подходяща тава за печене с малко олио или зехтин. Поставете две кори за баница, а върху тях лапад и ориз и поръсете малко олио/зехтин.
Това се повтаря, докато корите за бaница свършат. Намажете баница с мазнина и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Печете до приятен златист загар /около 45 мин/.
Поднесете баницата с лапад, докато е още топла.
Забележка: Може да използвате и сухи подправки /магданоз и джоджен/, но с пресните баницата става по-вкусна и ароматна. Внимавайте да не прекалите с олиото / зехтина и баницата да стане прекалено мазна.
Да ви е сладко!