Козуначени кифли с брашно от спелта

16/04/2019
"Хапвайте, хапвайте - от тези козуначени кифли може спокойно да хапвате по повече, защото са с брашно от спелта"
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. + 1 жълтък за намазване
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • суха мая - 1/2 пакетче
  • захар - 3 с.л. + пудра за поръсване
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно от спелта - 0.500 кг
  • цитрусова есенция - 2 - 3 капки
  • розов локум - 1 опаковка за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме млякото и към него добавяме 1-2 с.л от брашното, захарта и маята. Разбъркваме и оставяме за 5 минути да се активизира маята.

В купа разбиваме яйцата и добавяме сместа с маята, есенцията и 1 с.л. олио. Разбъркваме и постепенно добавяме брашното и омесваме гладко тесто. При необходимост, добавяме още брашно.

Оставяме тестото да втаса. След това отново го размесваме, като при месенето добавяме олиото. Разточваме и прехлуваме тестото на няколко пласта.

След това го разделяме на 4 питки. Всяка питка разточваме и разрязваме на 4 триъгълника. Във всеки триъгълник поставяме локум и навиваме на кифла.

Подреждаме кифлите в тава и ги намазваме с разбит жълтък.

Оставяме козуначените кифли да втасат повторно и след това ги печем - първо на 100 градуса за 25 минути, а след това на 150 градуса за 10 минути.

Поръсваме готовите кифли с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар