Великденски желирани яйца

17/04/2019
"Запазихме най-доброто за десерт - уникални желирани яйца от компот"
Приготвяне90 мин.
Готвене5 мин.
Общо95 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо885
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ягодов компот - 500 мл сок от +10 г желатин
  • компот от праскови - 500 мл сок +10 г желатин
  • сок от компот - 500 мл от къпини+10 г желатин
  • яйца - 12 бр. сурови (да не са от хладилника)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От по тясната страна на черупките направете малък отвор и изкарайте яйцата.

Яйчените черупки ги накиснете във вряла вода за 5 минути, след това ги изплакнете хубаво отвътре и отвън с гореща вода.

Сипете соковете в три купички и към тях добавете желатина, разтворен по указание на опаковката.

Черупките поставете във форма за лед с отвора нагоре. Със спринцовка сложете по 10 мл от единия сок и приберете в хладилника до стягането му.

Така процедирайте до напълване на черупките, като редуват цветовете. Докато напълните черупките, сокът в купичките се стяга.

Затоплете го в микровълновата за кратко и преди да сложите следващия сок, изчакайте да се охлади.

За лесно белене на яйцата може да напръскате празните черупки от вътрешната страна с мазнина или преди обелването им да ги сложите за кратко под гореща вода.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар