Веган шоколадов кекс

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340871
17/04/2019
"Оказва се, че веганите, тайно от останалите хора, хапват най-вкусните шоколадови кексове, опитайте, ако не вярвате"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 836
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме първо сухите съставки – царевичния грис, пълнозърнестото брашно, фините овесени ядки, кафявата кристална захар, счуканите на малки парченца – черен шоколад или какаови зърна, ванилията, брашно от рожков, какаото на прах. Разбъркваме с голяма дървена лъжица (леко плоска).

Добавяме и намачкания на пюре банан, содата с ябълковия оцет и шарлана. Отново разбъркваме и постепенно наливаме водата (може да е топла), като втриваме сместа в стената, за да с смеси добре с течността. Оставяме за 10 минути, за да може овесените ядки за изпият малко водата и да набъбнат.

Намазваме малката тавичка (добре е да е малка по размер, тъй като така ще стане по пухкав) с шарлан и набрашняваме с пълнозърнесто брашно.

Изсипваме престоялата смес и разстиламе равномерно. Слагаме веган сладкиша да се пече на 150-160 градуса за 40-50 минути. След като е готов – покриваме сладкиша с найлон и кърпа, за да не изсъхва.

Оставяме веган шоколадовия кекс да престои и преди сервиране го нарязваме на триъгълни или квадратни парченца. Поднасяме какаовия сладкиш с топла какаова напитка – за една елегантна и следобедна закуска!

Богато и разнообразно на вкусове и аромати – веган брауни или шоколадов кекс с царевичен грис!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар