Пролетна супа от лапад

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
326
99
171
30/04/2013
"Да живее пролетта и нейните дарове, защото само през пролетта можем да си приготвим тази ароматна супичка с пресен лапад"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103 325
  • Преглеждания за месеца1735
  • Преглеждания за седмицата779
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • лапад - 600 г
  • ориз - 80 г
  • моркови - 1 малък
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го задушете до омекване в сгорещената мазнина.

Прибавете настъргания моркови, след него измития и нарязан лапад. Поръсете с червения пипер, разбъркайте и веднага добавете 1 литър гореща вода.

Сложете измития ориз, посолете и варете до омекването на ориза. При поднасяне подправете супата с черен пипер и лимонов сок на вкус.

Рейтинг

5 7
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Веска
Веска
19.05.2013 16:07
Много вкусна стана!Добра ви е резептата!Благодаря :)
1
0
trodorova1212
trodorova1212
11.05.2013 09:58
само джоджен и става много ароматно
3
1
Краси
Краси
02.05.2013 17:04
Същото се получава, ако заменим лапада с киселец но тогава отпада подправянето накрая с лимонов сок.

4
0