Питки на тиган

G.G.D.G.G.D.Новак11
23/04/2019
"Не включвайте фурната, днес питката ще я приготвим на тиган - защото така е по-вкусна и става по-бързо "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 243
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете солта и содата. Постепенно добавете и млякото.

В зависимост от консистенцията на млякото може да е по-малко или по-вече от 125 мл.

След като се замеси гъсто тесто, се оставя да почине в хладилника за 10 мин.

Тестото се оформя като колбас и се дели на 3 равни части. Всяка една от частите се разточва като палачинка, за да не лепне, ръцете се намазват с малко олио.

С вилица се дупчи по периметъра на всяка плоска питка.

Питките на тиган се обработват в предварително загрят сух тиган, до златисто.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар