Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Питки на тиган със соево брашно

Питки на тиган със соево брашно

Питки на тиган със соево брашно
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Почти като от едно време, почти както преди са ги правили, но по-вкусни и вече във вашия дом"

Необходими Продукти

  • соево брашно - 300 г.
  • брашно - 300 г бяло + за доизмесване
  • мая - 1 п. суха
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 - 300 мл топло
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - за намазване
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното и го пресейте.

Разтворете маята в 1 ч.ч. топла мляко, прибавете захарта и солта. Разбъркайте и изсипете сместа към брашното. Чукнете яйцата, добавете олиото и останалото прясно мляко.

Замесете меко тесто /ако е необходимо, добавете още брашно/.

Покрийте тестото с фолио и го оставете да втаса на топло.

Разделете тестото на малки топчета. Разточете всяко топче на плоска питка.

Загрейте тиган с дебело дъно на умерена температура. Намажете дъното с масло и изпечете питките от двете страни до златисто.

След изваждането на всяка пърленка, мажете с масло и поръсете с шарена сол.

Питките на тиган със соево брашно са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: