Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Бързи Чеснови Питки на Тиган

Бързи Чеснови Питки на Тиган

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Бързи Чеснови Питки на Тиган
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Точно така - с чесънче и неустоим вкус, който няма да забравите никога"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки чесън
  • зехтин - 3 с.л. + за запържване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Чесънът се наситнява. Друг вариант е да втриете рендосан скилидки чесън със сол с вилицата и да го добавите при брашното.

От изброените продукти се омесва меко тесто, което не трябва да лепи по пръстите. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса 30 минути.

От вече втасалото тесто върху набрашнен плот се оформят 8 топки, които се разточва по големина на тигана, в който ще се приготвят хлебчетата.

Тиганът трябва да е с незалепващо покритие и се намазва със зехтин. Пърленките се пекат до зачервяване.

Бързите чеснови питки на тиган са готови и може да им се насладите с каквото пожелаете, а може направо да си ги похапнете.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

justsavage
justsavage
Super
15.07.2018 22:56
2