Начин на приготвяне
Сиренето се нарязва на 5 еднакви филийки. В намазани с масло гювечета се слагат по 1 филийка сирене, 1 кръгче домат и част от маслото.
Пекат се в силна фурна около 5 минути. Прибавят се отгоре по едно яйце на гювече и по една люта чушка.
Гювечетата се поръсват с малко масло, предварително разбито с червен пипер. Отново се слагат във фурната, за да се запекат яйцата.
Коментари
Всичкото това под капак. Фурната не трябва да е загрята предварително повече от 80 градуса., защото глиненото гюведже ще се спука. Когато фурната стигне 180 градуса се пече още 5-6 мин. След това се счупва яйцето и без капак още 5 минути.Сиренето може да се овкусява и с други подправки , по желание.