Вкусен български козунак

Вкусен български козунак

01/05/2013
"Вкусен, лесен и пухкав традиционен български козунак, подходящ за празник и делник"
Приготвяне120 мин.
Готвене50 мин.
Общо170 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 861
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая.

Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места започне да побелява. Готовото тесто се намазва с олио. Оставя се да втаса.

След това се реже на парчета, които се намазват пак с олио. Престояват 10 мин, усукват се и се плетат. Поставените в тава сурови козунаци се намазват със смес от жълтък, малко олио и вода. Оставят се да втасат.

Пекат се на 170 градуса до готовност. Още топъл се намазва със сироп от захар и вода и веднага се поръсва със захар. От тези продукти се получават 2 козунака по 600 г.

Рейтинг

5 10
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар