Великденски козунак със захаросани портокалови корички

20/04/2019
Галя Николова
отГаля НиколоваПомощник Готвач1361312
"Запазихме най-вкусния козунак за Великден - с неустоим аромат и захаросани портокалови корички "
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо766
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти слагам в хлебопекарната (без захаросаните портокалови корички) - на програма месене. След като е готово тестото, се разточва на правоъгълник на тънко /4мм/.

Поръсва се обилно със захаросаните портокалови корички и се завива на руло, което може да увиете на плитка или да усучете като въже и да навиете на охлюв.

Когато козунакът е оформен, го поставяте във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса.

Вече втасалият козунак намазвам с разбития жълтък, смесен с малко олио и 2-3 капки прясно мляко, и поръсвам със захар.

Пече се в предварително загрята фурна, на 160 градуса за 30 минути или до готовност.

Оставя се за кратко да се охлади върху решетка, след което се вади от формата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар