Начин на приготвяне
Маята се разтваря в част от прясното мляко със захарта и една супена лъжица от брашното. Оставя се за кратко, за да се активира маята.
В отделна купа се разбиват яйцата със солта, олиото, останалото прясно мляко и киселото мляко.
Брашното се пресява, прави се кладенче, сипва се маята и останалите съставки.
Замесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.Тестото се дели на осем равни части, всяка се оформя на питка, точи се на не много тънка кора.
Всяка кора се завива на руло, разрязва се на две по цялата дължина, двете части се усукват, завиват се на охлюв и се поставят в намаслена тавичка за печене, или върху хартия за печене.
Така оформената питка се оставя да втаса. Маже се с разбит жълтък и се поръсва със семената. Пече се на 180 градуса за 35-40 минути.