Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета и сърца по селски

Пилешки дробчета и сърца по селски

Пилешки дробчета и сърца по селски
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Добавете към тази вкусна селска гозба и хляб с препечена коричка - удоволствието от яденето ви е гарантирано"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г + сърчица
  • лук - 4 глави кромид
  • чушки - 5 бр. печени, обелени
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - 1/2 връзка
  • домати - 200 г смлени
  • зехтин
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета и сърчицата се почистват много добре и се сотират за кратко в зехтин.

Добавят се едро нарязаният лук, а когато поомекне и той, се слагат нарязаните на ивици чушки, доматите и подправките.

Налива се вода и ястието се оставя да се задушава на тих огън до готовност, като при нужда може да се долее още вода.

Преди поднасяне биреното мезе се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Пилешки дробчета и сърца по селски са готови.

Източник: Titi Atanasova‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: