Рибена чорба с червеноперки

06/05/2013
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач141242761
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 004
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеноперката – срам за рибаря, кошмар за домакинята. Когато си за риба и нищо друго не кълве започваш да хвърляш за червеноперки. Обикновено хващаш.

Проблемът след това е , че много трудно се чистят, трябва да се махнат люспите, вътрешностите и след това хубаво да се препържат защото имат страшно много кости. Аз постъпвам по друг начин – слагам ги в рибената чорба.

Червеноперките се изчистват от вътрешностите, измиват се и се поставят в 2 литра подсолена вода. Не се махат люспите и главите. Слагат се домата, чушката, лука, стеблата на дивисила/без листата/, целината и мащерката – всичко нарязано на едро.

Вари се 30-40 минути и след това се прецежда. В олиото се задушават настърганите моркови. Заливат се с бульона и се добавят настърганите картофи нарязаните листа дивисил.

След като ври 15 мин. се добавя филето от бяла риба нарязано на хапки. След 10 мин. чорбата е готова. Подправя се с лимонов сок, пипер и магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Десито
Десито
07.05.2013 08:13
Страшно вкусна:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв