Пържоли с гъбен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пържоли с гъбен сос8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусни пържоли в още по-вкусен гъбен сос за повод и без повод"

Необходими Продукти

  • свинско месо - пържола 4 - 5 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 1 кубче
  • печурки - 200 гр.
  • черен пипер
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките начукваме на много тънко и ги овкусяваме с пикантина. Изпържваме ги до златисто от двете страни.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме за кратко нарязаните гъби и прибавяме брашното.

Добавяме 300 мл. вода, в която предварително е разтворено кубчето бульон.

Връщаме пържолките и оставяме да къкри докато гъбения сос се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
510
44
33
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Георги Георгиев
Георги Георгиев
Страхотна рецепта, лесна Браво ! Аз добавих моркови и лук на шайби.
07.06.2017 20:20
2
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
предполагам телешки
28.02.2016 17:23
6
1
мария
мария
бульона какъв да е
07.08.2013 23:12
14
5
ани
ани
лесно и вкусно
05.02.2012 13:49
2
Steisy
Steisy
Страхотно стана. Много вкусно :)
23.01.2012 19:12
5
1