Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Пролетен таратор с левурда

Пролетен таратор с левурда

Пролетен таратор с левурда
Снимка: Илиана Първанова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Не пропускайте да опитате и този свеж вариант на таратора с левурда"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • краставици - 1 бр.
  • копър - ½ връзка
  • левурда - 6 листа
  • хималайска сол - 2/3 ч.л. фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л. домашен
  • вода - 1 кофичка от кисело мляко, изворна (400 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много бърз и лесен таратор с освежаващ вкус на пролетната, нежна левурда!

Рендосваме краставицата и я разбъркваме с киселото мляко. Към тях прибавяме прясно набраните от градината и ситно нарязани – копър и левурда.

Овкусяваме с 3-те съставки – 2/3 ч.л. хималайска сол, 1 с.л. шарлан и 1 с.л. домашен ябълков оцет. Хубаво разбъркваме със супена лъжица, за да се опознаят всички съставки.

Започваме да наливаме бавно от изворната вода, като продължаваме да разбъркваме, за една по нежна консистенция! Готово!

Поднасяме в чаша, тъй като краставицата е настъргана и лесно може да се пие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: