Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Пролетен таратор с вишни

Пролетен таратор с вишни

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Пролетен таратор с вишни
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Дръзко, ароматно и много вкусно предложение за пролетната ви трапеза"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 кофички (всяка по 400 г)
  • вишни - 1 купа
  • слънчогледово семе - 10 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1 резен
  • магданоз - 5 г
  • вода - 1 литър
  • сол - 10 г
  • олио - 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните измийте добре и им извадете костилките. Млякото разбийте до гладкост и прибавете водата.

Вишните с извадени костилки сложете в млякото. Чесъна нарежете на ситно. Прибавете и него.

Изстискайте сока от резена лимон в малка чаша и към него прибавете солта и олиото. След две минути така получената смес сложете към вишните и млякото.

Добавете магданоза и охладете за известно време в хладилник. А ако не желаете това просто добавете няколко бучки лед.

При сервиране във всяка купичка поръсете малко изчистено слънчогледово семе. Еднакво добър резултат се получава и с изпечено, и със сурово семе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: