Начин на приготвяне
Това са класическите великденски курабийки с малката промяна, че брашното е пълнозърнесто, захарта е кафява кристална и мазнината е шарлан. Много са лесни за приготвяне!
Замесваме тесто от всички продукти, като първо разбъркваме яйцето с телена бъркалка и към него добавяме захарта, киселото мляко с шупналата сода, ванилията, шарлана и накрая брашното. Брашното е относително количество – целта е да стане меко, но не лепнещо тесто, което разстиламе с дебелина ½ см и изрязваме фигурки с малки метални формички (полумесец, звездички, цветенца, сърчица и др.).
Подреждаме ги внимателно в намазнена предварително тава и пече за около 15 мин на 180 градуса, като след 5-тата минута, ако са се запекли отдолу, превключваме фурната да се доизпекат само отгоре.
Лесни пълнозърнести великденски курабийки – стават за минути, а са толкова вкусни!
Чудно Вкусно!