Кавърма на плоча

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Кавърма на плоча2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусно ястие, което става двойно по-вкусно, когато го приготвите в селска печка на дърва"

Необходими Продукти

  • свинско месо - филе 750 гр.
  • лук - 150 гр.
  • люти чушки - 5 бр.
  • гъби - 150 гр.
  • мазнина - 1 ч.ч.
  • вино - 50 мл.
  • домати - 150 гр.
  • магданоз - 1 връзка
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се начуква, както за шницел, посолява се и се пече върху плочата на печката, предварително намазана с мазнина.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в мазнината до омекване. Прибавят се ситно нарязаните гъби, домати и лютите чушки и също се задушават до омекване. Посоляват се и се разбъркват с виното, чубрицата и магданоза.

Изпеченото филе се нарязва на ивици, върху всяка от които се поставя по малко от задушената смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
41
32
21
10
Дай твоята оценка: