Норфъкски пудинг

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283142k
Норфъкски пудинг1 / 2
08/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • брашно - 120 г
  • яйца - 2 бр
  • масло - 30 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • ябълки - 500 г сварени ябълки
  • захар - 60 г
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете солта и пресейте втори път. Разтопете маслото на стайна температура.

Като бъркате непрекъснато към брашното добавете яйцата, прясното мляко, захарта и яйцата. Замесете меко тесто и го оставете на хладно да си почине поне около 1 час.

Обелете и изчистете сварените ябълки. Нарежете ги на тънки парченца.

Загрейте фурната на 180 - 200 г. В подходящ дълбок съд сипете остатъка от маслото и го загрейте. Като се разтопи наредете ябълките и покрийте с тестото.

Печете пудинга на силна фурна около 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дин
Дин
Рецептата е интересна, но има неясноти: 3ч.ч течност за около 1ч.ч. брашно не е ли много? И какъв е този остатък от маслото? Също - тестото напрактика просто покрива ябълките, без да се разстила пласт под тях, така ли?
08.05.2013 15:48