Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Бадемов сладкиш с черен шоколад

Бадемов сладкиш с черен шоколад

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
3318657
Бадемов сладкиш с черен шоколад4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Не се стеснявайте да поискате допълнително парче Бадемов сладкиш с черен шоколад - всички го правят, защото е страшно вкусен"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бадемово брашно - 1/2 ч.ч.
  • бяло брашно - 1 и 1/2 ч.ч
  • сода - 1 пълна чаена лъжица
  • канела - 1 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • черен шоколад - 100 г
  • бадеми - филирани за украса
  • сироп
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвате, като разбърквате киселото мляко и захарта, докато тя се разтвори напълно в млякото и прибавяте към тях олиото.

Смесвате брашната, содата, канелата и какаото и ги пресявате през сито. Прибавяте сухите съставки към течните и разбърквате всичко много добре. Изсипвате сместа в предварително намаслена тава и слагате да се пече на 180 градуса за около 30-40 минути.

Докато сладкишът се пече си приготвяте сиропа, като слагате водата и захарта на котлона. Оставяте да врят за около 5-8 минути.

Махате сиропа от котлона и го оставяте да изстине. Готовия сладкиш също оставяте да изстине напълно. Заливате изстиналия сладкиш с изстинал сироп.

Украсата на сладкиша е по ваша преценка, но аз съм го украсила с разбита сметана и шоколад.

Разбивате 200 мл. от сметаната, а останалата сметана отива на котлона с натрошения шоколад.

Изчаквате шоколада да се разтопи и махате от котлона. Нанасяте върху сладкиша от разбитата сметана, поливате с разтопения шоколад и поръсвате с изпечени филирани бадеми.

Въпреки всичките съставки - сметана, шоколад, какао и сироп, сладкишът става изключително лек и вкусен.

В него се смесват дъх на бадем и какао, вкус на шоколад и канела и всичко това е обвито от лека сметана. Ще останете очаровани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: