Маслени бисквити с орехов пълнеж и конфитюр

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач39873402
30/04/2019
"Помните ли ги, слепени с любимото сладко и онзи аромат на орехи, заради който не можехме да спрем да ги хапваме "
Приготвяне25 мин.
Готвене12 мин.
Общо37 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 807
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • За бисквитите
  • масло - 150 г
  • пудра захар - 1/2 чаена чаша
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 3 чаени чаши
  • За пълнежа
  • пудра захар - 1/2 чаена чаша
  • вода - 2 супени лъжици
  • орехи - 1 чаена чаша смлени
  • ром - 1 есенция
  • конфитюр
  • За украсата
  • шоколад - 50 г
  • олио - 2 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

В голяма купа се разбива маслото с пудрата захар. Добавя се разбитото яйце, ванилията и брашното.

Меси се меко тесто, което се завива във фолио за свежо съхранение. Слага се в хладилника за 15 минути да се охлади.

Охладеното тесто се разточва, изрязват се кръгове с ринг или чаша. Подреждат се в тавичка върху хартия за печене.

Тавичката се слага в хладилника да се охладят бисквитите за 15 минути. Пекат се на 180 градуса за 10-12 минути.

Пълнежът се приготвя, като в купа се разбърква пудрата захар с водата, добавят се орехите и есенцията.

Намазва се малко конфитюр върху една бисквита, друга бисквита се маже с ореховата плънка, бисквитите се слепват.

Готовите бисквити се украсяват с разтопения на водна баня шоколад с олиото.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар