Агнешка дроб сарма с кашкавалена заливка

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
30/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо394
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме листата от лапада и ги почистваме от дръжките. Бланшираме ги за минута-две във вряща подсолена вода. Прехвърляме ги в купа с лед.

След като се охладят с половината от тях покриваме дъното на тавичката, в която ще печем ястието. Нея предварително я намазваме с масло.

Агнешките дреболии измиваме добре и заливаме със студена вода. В нея прибавяме 1 ч.л. сол.

Поставяме съда на котлона и варим на умерен огън около 45-50 минути. Периодично обираме образувалата се пяна по повърхността.

Бульона прецеждаме и запазваме, а охладените дреболии нарязваме на ситни зарчета. При мен преобладава черният дроб.

В съд с нагорещена мазнина задушаваме нарязания на ситно зелен лук.

След като омекне прибавяме последователно гъбите, ориза, нарязаните джоджен и магданоз.

След като оризът промени цвета си и стане стъклен наливаме виното, лимоновия сок и овкусяваме със сол и черен пипер.

След като алкохолът се изпари и течността бъде усвоена прибавяме нарязаните дреболии.

Прибавяме 2 ч.ч. от бульона и след като заври изключваме огъня.

Изсипваме съставките в тавата и след като ги разпределим равномерно, покриваме с останалите листа от лапад.

Дроб сармата се пече във фурна, загрята до 180 градуса за около 25 минути. Време, в което ориза ще се досвари.

През това време подготвяме застройката, като прибавяме към нея настъргания кашкавал.

Заливаме ястието и запичаме още 15 минути на горен реотан до златиста коричка. Поднасяме агнешката гарнитура с печеното агнешко и гарнираме с кисело мляко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар