Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Козуначен сладкиш»Козуначен сладкиш в хлебопекарна

Козуначен сладкиш в хлебопекарна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Козуначен сладкиш в хлебопекарна
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
185 мин.
Порции
3
"И тук в помощ на кулинарите се включва хлебопекарната, от която ще извадите перфектния козуначен сладкиш"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. размер S, отделя се 1 жълтък за намазване
  • захар - 2 ч.ч + още 100 г за поръсване
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • олио - 50 г
  • лимони - 1 бр., само кората
  • суха мая - 7 г
  • ванилия - 1 бр.
  • стафиди - 100 г
  • натурален шоколад - по желание
  • брашно за кекс - около 500 - 600 г
  • кокосов чипс - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и захарта с тел. Прибавя се прясното мляко, размекнатото масло, олиото и отново се разбърква.

Ароматизираме сместа с настърганата лимонова кора и ванилията и я изсипваме в контейнера на хлебопекарната. Добавяме брашното и най-накрая сухата мая.

Хлебопекарната се настройва на програма ТЕСТО. На моята машина тази програма е с времетраене - 130 мин.

Когато хлебопекарната започне да бърка на бързи обороти, прибавете стафидите. Не е нужно да ги киснете предварително. Трябва да се получи лепкаво тесто.

След приключването на програмата, разпределете сместта във намазнени форми и оставете на топло да втасат повторно. Ако желаете добавете накълцан натурален шоколад.

Намажете със разбит жълтък, поръсете с навлажнена захар и кокосов чипс.

Печете козуначения сладкиш на 160 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: