Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Обезцветяване на пъдпъдъчи яйца

Обезцветяване на пъдпъдъчи яйца

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Обезцветяване на пъдпъдъчи яйца
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.

Необходими Продукти

  • пъдпъдъчи яйца
  • винен оцет - домашен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Идеята да избелим пъдпъдъчите яйца е с цел да ги боядисаме в перлени бои, както и да приложим техниката декупаж върху тях.

За да ги подготвим първо ги поставяме в студена вода.

Тъй като са дребни, аз използвам марлено вързопче. След като се сварят ги изваждам наведнъж и ги оставям да се охладят.

Поставяме ги в купа с винен или ябълков оцет.

След около 10-12 минути тяхната характерна шарка се отделя от яйцето. Изплакваме ги и ги подсушаваме добре.

Идеята ми бе да използвам бяла перлена боя (на Д-р Йоткер), която за съжаление не открих.

Използвайте златна или друга, като спазвате указанията на етикета.

Ако ще залепваме по тях мотиви от салфетка, те трябва да са по-мънички, съобразявайки се с формата и големината на яйчицето..

Като лепило използвайте разбит белтък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: