Начин на приготвяне
Идеята да избелим пъдпъдъчите яйца е с цел да ги боядисаме в перлени бои, както и да приложим техниката декупаж върху тях.
За да ги подготвим първо ги поставяме в студена вода.
Тъй като са дребни, аз използвам марлено вързопче. След като се сварят ги изваждам наведнъж и ги оставям да се охладят.
Поставяме ги в купа с винен или ябълков оцет.
След около 10-12 минути тяхната характерна шарка се отделя от яйцето. Изплакваме ги и ги подсушаваме добре.
Идеята ми бе да използвам бяла перлена боя (на Д-р Йоткер), която за съжаление не открих.
Използвайте златна или друга, като спазвате указанията на етикета.
Ако ще залепваме по тях мотиви от салфетка, те трябва да са по-мънички, съобразявайки се с формата и големината на яйчицето..
Като лепило използвайте разбит белтък.