Запечено козе сирене с карамелизирани круши

02/05/2019
"Невероятен деликатес, който ще намери място на всяка една трапеза "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 462
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • козе сирене - 200 - 250 г френско кремообразно руло или друго по избор
  • круши - 1 бр.
  • захар - 4 с.л. кафява
  • масло - 25 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • див лук - за декорация (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте и нарежете крушата на тънки филийки без да я белите. Използвайте по-твърда, в никакъв случай мека, затова изберете подходящия сорт.

2. Издълбайте семчиците от вътрешността на парченцата, които имат такива.

3. Разтопете маслото в тиган с незалепващо дъно и подредете филийките от плода, а после ги посипете с лимонов сок и захарта и щипка сол. Когато захарта започне да потъмнява намалете огъня и обърнете всяко парченце, за да се карамелизира и от другата страна. Крушата трябва да омекне леко, но да си остане леко хрупкава.

4. Извадете филийките карамелизирана круша и подредете, застъпвайки ги в чиния.

5. Нарежете рулото козе сирене - кремообразно отвътре и с твърда коричка отвън (или с какъвто вид разполагате) на дебели шайби.

Сложете ги в тигана при карамелената смес, за да се запечатат от двете страни.

6. Подредете козето сирене върху крушите и сипете върху него от остатъчният карамел в тигана.

7. Украсете по желание със стръкчета див лук и поднесете топло.

Добър апетит!

Ръчно изработена керамична чиния 18 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 18 см
5.34 лв.
Виж ››

За ценителите на хубавата керамика - разкошна ръчно изработена керамична чиния, подходяща и за подарък. Заложете на българското!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар