Козуначена торта с крем брюле и ягоди

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор306901804
04/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо528
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма за торта със свалящ се борд 18-20 см.

Накиснете желатина в 20-30 мл студена вода. Нарежете козунака на филии и ги подредете плътно във формата.

Изцедете сока на един портокал и сиропирайте с него козунака.

Смесете сметаната, прясното мляко и захар на вкус. Количеството на захарта зависи от предпочитанията ви. Аз ползвах подсладена сметана и сложих само 3 с.л. захар. Сложете сместа на котлона да заври.

В друга купа разбийте жълтъците.

Щом млечната смес заври, отместете я от котлона и прибавете на тънка струя жълтъците, като бъркате непрекъснато.

Върнете на котлона и бъркайте докато кремът се сгъсти. Това ще ви отнеме няколко минути. След това го оставете леко да се охлади.

В съд на водна баня сложете желатина да се втечни. Когато е готов го добавете към крема.

Разбъркайте и сложете в хладилника за 20 минути. Периодично разбърквайте, за да не се получи коричка.

Залейте козунака с охладения крем и сложете отново в хладилник за 1 час.

Щом кремът се стегне пригответе глазурата. Загрейте сметаната и малко преди да заври начупете в нея шоколада. Махнете от котлона и бъркайте до пълното му разтваряне.

Добавете една чаена лъжичка олио. С получената глазура залейте тортата.

Измийте и нарежете ягодите на половинки.

Декорирайте тортата с тях и поръсете с филиран бял шоколад.

Покрийте козуначената торта с фолио за свежо съхранение и я върнете в хладилника за още няколко часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар