Сметанова торта от курабийки с ягоди

04/05/2019
"Майсторите сладкари са като магьосници - взимат курабийки, а приготвят сметанова торта "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо617
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива много добре. Ако курабийките са по-дебели се разрязват през средата. Потапят се в прясното мляко, като не бива да стават прекалено меки.

Нарежда се първи блат от курабийки във форма за торта. Закриват се добре със пласт сметана. Ягодите се исмиват и нарязват на филийки, като 2 от тях се оставят за декорация.

Бананът се обелва и реже на филийки. Половината ягоди и банани се се нареждат. Половината шоколад се настъргва. Отново се слага тънък слой сметана.

Останалите курабийки се потапят в прясно мляко и се нарежда втори блат от курабийки. Покрива се със сметана. Нареждат се останалите плодове.

Настъргва се останалият шоколад. Останалата сметана се слага отгоре и се заглажда добре с обратната страна на нож. Тортата се декорира с шоколадовата камбанка и шоколадовите бонбони.

Ягодите се режат на филийки, като не се стига до края, за да могат да се разперят. Оставя се в хладилника да стегне. Много свежа торта за след Великденските празници.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар