Пухкави картофени курабийки

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
05/05/2019
"Уникални курабийки с картофи - не само ще ви харесат, но направо ще се пристрастите към нежния им вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо535
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необичайни, но много вкусни курабийки, подходящи и за Великден!

Сваряваме картофите с люспите. След това ги обелваме и намачкваме с ръчен пасатор.

Прибавяме към тях кафявата кристална захар, както и яйцето, ванилията, содата и накрая шарлана. Разбъркваме равномерно и малко по-малко сипваме и пълнозърнестото брашно.

Оформяме малки топченца и печем на 180 градуса за около 15-20 минутки.

Внимаваме да не изгорят, като ги съблюдаваме отгоре и отдолу. И топли и изстинали - всякак са чудесни!

Мекички и пухкави картофени курабийки!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар