Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Дроб сарма»Дроб Сарма с пресни подправки

Дроб Сарма с пресни подправки

Дроб Сарма с пресни подправки
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Като по учебник - сочна и толкова ароматна, че нямаме търпение да я опитаме"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 800 г /бял дроб и сърце/
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • ориз - 400 г
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белият дроб и сърцето се измиват добре. Слагат се в тенджера и се заливат с вода.

Посолява се. Оставят се да се сварят, като се отстранява пяната. Зеленият лук се почиства и измива. Нарязва се. Джодженът и магданозът се измиват и нарязват на ситно. След като се сварят дреболиите се нарязват на ситно.

Бульонът от дреболиите се прецежда и изсипва направо в тавата, в която ще се готви дроб сармата.

В тиган се слага олио да загрее. Добавят се дреболиите да се запържат. Добавя се лука да се запържи. Добавя се и оризът да се запържи.

Овкусява се с останалите зелени подправки и черен пипер. Овкусява се със сол, като трябва да се съобрази, че и в бульона от дреболиите има сол.

Оризът се изсипва в тавата с бульона. Добавя се още вода ако е необходимо. Разбърква се и се слага да се пече.

За заливката: В купа се чукват яйцата. Добавят се киселото мляко, содата и брашното. Овкусява се със сол. Разбива се.

Малко преди дроб сармата да се изкара от фурната се залива със заливката. Връща се отново във фурната да запичането й.

Готовата дроб сарма се сервира с лъжица кисело мляко.

Дроб Сармата с пресни подправки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: