Лешников шифон с шоколад

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
06/05/2019
"Много лесно е да скъсате с всякакви диети завинаги - просто пригответе Лешников шифон с шоколад и ... готово "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо670
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 150 градуса;

Дълбока форма около 26-28 см с коминче по средата и гладки стени, добре намаслена и леко поръсена с брашно и покрита с хартия за печене.

В блендер се смилат 100 г лешници, не е необходимо да са смлени до брашно. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

В купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера и смлените лешници. Разбърква се с телена бъркалка.

Добавя се водата при разбъркване, следва зехтинът, разбива се и се прибавят жълтъците един по един, като след всеки добре се разбива на ниска скорост на миксера, докато се приемат.

Белтъците се разбиват с кремотартара до плътен сняг. Прибавят се към основното тесто на порции и се разбърква с шпатула.

Пече се на 150 градуса за около 60 мин.

Изважда се от фурната, охлажда се за 15 минути във формата и след това се охлажда напълно върху решетка.

Залива се само отгоре с разтопен шоколад и се посипва щедро с начукани лешници.

Източник: Fatto in casa da Benedetta

Лесна и бърза торта, подходяща за всеки случай.

Шифонът по принцип е от американски произход, но с годините трайно е навлязъл в Европа. Отличава се с височина, мека и деликатна структура.

Покритието от шоколад придава допълнителен фин вкус.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар