Прясно зеле с пилешко на фурна

09/05/2019
"Има любовни двойки храни, които са най-вкусни, когато са комбинирани - точно като пилето и зелето "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 954
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • зеле - 1 зелка прясна
  • пилешки бутчета - 3 - 4 бр. или повече, ако са парти бутчета
  • олио - 150 - 200 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • оцет
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматен сос - 4 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • чубрица - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • копър
  • пресен чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват до готовност.

Зелето нарязах намачках със сол и малко оцет.

Сгорещих олио и прибавих две скилидки пресован чесън, нарязаното зеле, 1 с.л. червен пипер, доматения сос и пържих 10 минути до омекване на продуктите.

Овкусих с черен пипер на зърна, щипка чубрица, пресен копър и един дафинов лист.

Прехвърлих в тавичка, наредих предварително сварените, бутчета, сипах малко от бульона и пекох в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато ястието остане на мазнина.

Поръсих с наситнен пресен чесън и копър.

Източник: Graciela Nikolova от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар