Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се сваряват до готовност.
Зелето нарязах намачках със сол и малко оцет.
Сгорещих олио и прибавих две скилидки пресован чесън, нарязаното зеле, 1 с.л. червен пипер, доматения сос и пържих 10 минути до омекване на продуктите.
Овкусих с черен пипер на зърна, щипка чубрица, пресен копър и един дафинов лист.
Прехвърлих в тавичка, наредих предварително сварените бутчета, сипах малко от бульона и пекох в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато ястието остане на мазнина.
Поръсих с наситнен пресен чесън и копър.
Прясното зеле с пилешко на фурна е готово.
Източник: Graciela Nikolova от Кулинарна мрежа