Ароматни хрупкави пресни картофи

Vili NaidenovaVili NaidenovaНовак271
12/05/2019
"Обявяваме сезона на вкусните пресни картофки за открит, ще го отбележим подобаващо с тази изпитана рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 940
  • Преглеждания за месеца567
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 1кг
  • чесън - 2 - 3 бр. скилидки
  • розмарин - 1ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете пресни картофи с еднаква големина (средни) и ги измийте много добре, защото ще се готвят с кората. Срязвате картофите по средата на половина и ги варите в подсолена вода за 10 минути. След изтичане на

времето за варене ги изваждате в цедка, за да се отцеди всичката излишна вода.

Прехвърляте картофите в голяма купа. Накълцвате на ситно скилидките чесън, както и розмарина.

В тиган изливате олиото и запържвате чесъна и розмарина до покафеняване. Оставате олиото с подправките леко да се охлади и го

прецеждате през ситна цедка. Изливате топлото все още олио върху картофите в купата, като прибавяте сол, черен пипер и малко лют червен пипер. Разбърквате много добре картофите, докато поемат цялото олио.

Хубаво е както олиото, така и картофите да са топли в момента, в който ги смесвате, затова докато варите картофите, може да си правите ароматното олио. Когато картофите поемат олиото, ги подреждате в тава,

в която сте сложили хартия за печене.

Печете картофите на 200 градуса за 60 минути, като след първите 30 минути обръщате картофите от другата страна.

Има и друг вариант - вместо да ги печете във фурната, може да ги изпържите.

За целта си оставяте малко от ароматното олио, което се ползва за пържене. Картофите се пържат на средна температура за около 15-20 минути, като се обръщат на всеки 5 минути.

Ароматните хрупкави пресни картофи стават уникални - хрупкави отвън и кремообразни отвътре.

Опитайте непременно, няма да съжалявате.

Бон Апетиподобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар