Спаначени шницели

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Спаначени шницели
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"За приготвянето на тези шницели е достатъчно да намерите свеж спанак - останалото е лесно, като детска игра"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 връзка пресен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • универсална подправка - 1 ч.л. (пикантина)
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства от коренчетата. Не отстранявайте дръжките от листенцата. Измийте и отцедете от водата.

В дълбок тиган за секунди с малко зехтин запържете накълцания чесън. Добавете измития спанак, овкусете с пикантината и бланширайте на силен огън.

Когато изври водата, отстранете от котлона, и оставете да изстине.

В две дълбоки чинии разбъркайте леко с вилица по едно яйце и разделете спанака на две равни части във всяка.

С вилицата разстелете бланширания спанак на тънко по цялото дъно на чинията.

Загрейте мазнината в тиган и внимателно под наклон приплъзнете оформените спаначени шницели. Изпържете до златисто и от двете страни.

Сервирайте с кисело мляко.

Да ви е вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: