Яхния от нахут с кайма

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11158283
12/05/2019
"Яхния за чудо и приказ, каквато вече всеки може да си приготви сам "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо444
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, в каймата слагаме малко сол и черен пипер и бъркаме, после каймата я правим на малки топчета както за супа.

На една малка тепсия слагаме брашно и ги пускаме вътре и овалваме топчетата.

После нарязваме лука и моркова и ги задушаваме в олиото, добавяме доматения концентрат и бъркаме, след това доливаме с литър и половина гореща вода и вътре пускаме топчетата кайма и нахут добавяме сол и черен и червен пипер оставяме да се сготви на бавен огън.

Приятен апетит на тези, които ще пробват. И искам да добавя - ако се слага червен пипер вместо доматен концентрат, яхнията ще мирише на леко изгоряло, това е типично за нахута.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
13.05.2019 15:32
Долу съм писала на рецептата да почертая пак. Пригответе рецептата с доматен концентрат става много по-хубаво
0
0