Сплетена баница

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
13/05/2019
"Ефектна и много свежа баница със сочна зелена плънка и интересен начин на приготвяне - препоръчваме я за всички лакомници "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 728
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набираме пресни зеленини от градината, които има изобилие през пролетния сезон  - спанак, къдрави зелени салати, копър, магданоз и лобода. Измиваме ги хубаво и ги нарязваме на ситно. Към тях добавяме изварата и разбъркваме, заедно с хималайската сол, черния пипер, чубрицата и босилека.

Взимаме една от корите за баница (фини), намазваме я с зехтин или шарлан (по избор) и залепяме върху нея втора кора. Поръсваме с плънка по малко на всички страни и навиваме на руло от към по тясната част. Повтаряме същото с останалите кори и зелена плънка и в намазнена кръгла тава преплитаме готовите рула като плетене на кошница - едно отгоре, едно отдолу и уплътняване тавичката.

Заливката приготвяме, като разбъркваме с вилица едно домашно яйце с малко сода, оцет и сол. Намазваме баницата отгоре с яйчената смес (да има и равномерно и по крайчетата).

Слагаме да се пече на 180-200 градуса за около 25 минути.

По желание може още 5 мин само отдолу, за да стане златна коричка, но не е задължително.

Лесна и невероятно вкусна зелена сплетена баница!

Впечатляваща и с вида си!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар