Начин на приготвяне
Настъргвам на едрото ренде сварените картофи като оформям в кръг в подходяща чиния за торта.
Отгоре слагам от соса. Следват яйцата /на едрото ренде/, отгоре отново сос, като заглаждаме соса внимателно с шпатула или нож.
След яйцата /настърганите на средно ренде/- и изстискани краставички (да нямат сок), отново сос и отново заглаждаме. Идва ред и на сварените и изстинали накъсани на ивици пилешки гърди (в водата слагам черен пипер на зърна, настърган пащърнак, магданоз и който иска - дафинов лист).
Отново сос и заглаждаме. Отгоре подреждаме настърганите на средно ренде и сварени моркови.
Цялата солена торта се намазва със соса, а отгоре обилно настъргвам кашкавал.
Украсявамсолената торта с картофи по избор.