Пролетни бисквити с ядливи цветя

14/05/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф88871055591
"Тайната съставка на най-вкусните бисквити са ядливите пролетни цветя "
Приготвяне30 мин.
Готвене12 мин.
Общо42 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса;

Плоска тава, покрита с хартия за печене;

Метална форма за изрязване на бисквитите.

Цветята, които може да се използват за приготвяне на различни солени ястия и сладкиши, са роза, теменужка, иглика, парички, маргарити, хризантема, гладиола, хортензия, лавандула, карамфил, невен, здравец, бегония, плодове от цветни дръвчета, както и цветовете на билките.

Рецептата, която предлагам по идея от Вкусно с Йоли са маслени бисквити с лавандула и някои дребни ядливи цветя.

Маслото се разбива със захарта с миксер до крем. Прибавя се прясното мляко, жълтъците, ванилията, стритата лавандула и 2 с.л. брашно. Разбърква се на ниска степен и по-малко започва да се добавя цялото брашно. Омесва се меко тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 30 мин.

Охладеното тесто се разточва с дебелина около 0.5 - 0.7 см С металната форма около 7 см леко се маркират кръговете бисквити с разстояние една от друга. Отгоре се подреждат цветя по избор, ползвала съм цвят от здравец, цвят от бъз, малки листа от роза, паричка и леко се притискат с пръсти.

Тестото се покрива с хартия за печене и внимателно се разточва с дебелина около 0.3 - 0.4 см. Отстранява се хартията и с формата се изрязват бисквитите.

Подреждат се в тава върху хартия за печене и се оставят в хладилник, докато загрее фурната.

Преди да се поставят да се пекат, по избор може да се намажат с белтък и да се посипе кристална захар, не съм ги посипвала, защото не смятах че е необходимо.

Печете бисквитите с ядливи цветя на 170 градуса за около 12./14 мин.

Източник: https://yoli.bg/entry/tzvetni-biskvitiподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка Щърбанова
Такава красота! Грабнаха ми очите!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв