Пъстърва на фурна с пресни, ароматни картофи

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор295881774
15/05/2019
"Просто печеш, казаха, перфектнто ще се получи, казаха - и познаха "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 911
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Подсушете я с домакинска хартия. Поръсете със сол и бял пипер отвътре и отвън. Намажете със зехтин.

Нарежете лимона на шайби и ги поставете в отвора на пъстървите.

Измийте и нарежете пресните картофи, без да ги белите. Счукайте 2 скилидки чесън. Добавете към тях сол, черен пипер, копър и няколко лъжици зехтин. Прибавете подправките към картофите и разбъркайте, за да се овкусят.

Намажете тава с малко олио и сложете рибата. Подредете около нея ароматните картофи.

Сложете рибата с картофи да се пече в загряна на 200 градуса фурна за 40 минути.

Бързо, лесно и вкусно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар