Разкошна торта с козунак и домашен крем

15/05/2019
"Нов живот за стария козунак или как се приготвя перфектната козуначена торта за има-няма половин час "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам да заври 800 милилитра мляко. Другите 200 милилитра разбивам с яйцата, брашното и ванилията до хомогенна смес.

Когато млякото заври, го дърпам от котлона, прибавям захарта и разбърквам, докато се разтвори. На тънка струя прибавям сместа и връщам на котлона, като непрекъснато разбърквам с телена бъркалка до сгъстяване и готовност.

Накрая прибавям маслото.

Козунака го режа на филии и поливам с крема от прясно мляко. Оставям го в хладилника за няколко часа.

Преди поднасяне поръсвате козуначената торта с натрошени целувки.

Източник: Nina Ilieva от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар