Начин на приготвяне
Сваряват се яйцата и се обелват.
Картофите се измиват и нарязват с кожичките на кубчета. Изсипват се в тавичка. Настъргва се морковът и се прибавя към тях.
Слагат се сол, черният пипер, червеният пипер, магданозът, копърът, олиото, водата, лимоновият сок и чесновият пипер. Разбъркват се и се пече на 200 градуса докато омекнат.
Настъргва се кашкавалът.
Каймата се разбърква със сол, киселото мляко, и половината от настъргания кашкавал.
Оформят се гнезда и се поставят върху картофите. Пече се на 200 градуса до готовност на каймата.
Във всяко гнездо се поставя по половин яйце и се поръсва с кашкавал. Запича се и се сервира топло.
Ако имате кайма под ръка, опитайте и рецептите ни за вкусно руло с кайма, пълнени чушки с кайма или чудна запеканка с кайма.