Сметаново парфе с къпини

18/05/2019
"Когато навън е жега, заложете на по-леките десерти, които се сервират добре изстудени "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо902
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • заквасена сметана - 800 г
  • къпини - 200 г
  • бисквити - 10 бр.
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • захар - за овалване
  • желатин - 2 п.
  • инстантно кафе - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната с пудрата захар.

Разтворете желатина в студена вода и след като набъбне, го затоплете на водна баня до пълното му разтваряне.

Прибавете желатина към сметаната и разбъркайте до еднородност.

Облепете купа със стреч фолио. Сложете половината от сметановия крем. Поръсете с къпини, предварително оваляни в захар. Изсипете останалия крем и притиснете.

Наредете отгоре бисквити, предварително потопени в нес кафето.

Сложете парфето в хладилник за около 3-4 часа.

С помощта на чиния обърнете парфето и внимателно отстранете фолиото. Гарнирайте със свежи къпини.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар