Кокосова торта с ягоди и сметана

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор40213131
19/05/2019
"Лека и ефирна кокосова торта с два вида сметана - идеалната лятна торта "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо409
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч. кристална
  • пълнозърнесто брашно -   1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • хималайска сол -   1 щипка
  • ванилия - 2 бр.
  • кокосови стърготини - 1 шепа
  • За заливане на блата
  • ягодов конфитюр - 1 - 2 с.л.
  • вода - 2 - 3 с.л. 
  • За крема
  • кокосова сметана - 3 с.л.
  • топла вода - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • пудра захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • ягодов конфитюр - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 50 г
  • За украса
  • ягоди - 10 - 12 бр.
  • кокосови стърготини -  1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блата приготвяме, като разбъркваме яйцата с кафявата кристална захар, содата, ванилията, солта, кокосови стърготини и пълнозърнестото брашно.

Разстиламе в малка тавичка, намазана  с шарлан. Печем на 180-200 градуса за 15-20 минути.

Проверяваме с дървена клечица дали е готово. Оставяме да изстине, като го покриваме с найлон и кърпа, за да не се втвърди.

За крема смесваме кокосовата сметана (разтворена в малка топла водичка), заквасената сметана, пудрата захар, ванилията, ягодовия конфитюр и кокосовите стърготини.

Вече изстиналия блат го намазваме от двете страни с ягодов конфитюр, разтворен с водичка, тъй като може да е станала коричка, която трябва да омекне.

Обръщаме го наобратно - с по-облата страна нагоре (която по-обилно сме намазали със сиропа от конфитюр) е разстиламе крема отгоре и отстрани равномерно. Украсяваме с ягоди и поръсваме с кокосови стърготини.

Лесната кокосова торта с ягоди и два вида сметана е готова!  

Нарязваме тортата на 8 парчета и поднасяме с ягодов сок!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар